Wat vindt u van de ‘nieuwe’ verkeerssituatie bij de Morspoort?

Voor een verhaal op mijn website leidsehenkie.nl ben ik nieuwsgierig naar wat Leidenaars (en stadsbezoekers) vinden van de huidige verkeerssituatie bij de Morspoort in Leiden. Sinds een aantal maanden is in de poort een verhoging aangelegd (twee treden) die voorkomt dat fietsers er nog onder door kunnen rijden. Die moeten nu een slinger maken om de poort heen en welhaast tussen terrastafeltjes door van de horecazaken tegenover de poort hun weg van en naar de Morsstraat vervolgen.

En dat leidt soms tot gevaarlijke situatie tussen horecabezoekers, bedienend personeel en de meestal redelijk hard rijdende fietsers/brommers. Ook rolstoelers en scootmobielen, mensen die slecht ter been zijn en ouders met kinderwagens moeten nu ‘omlopen’.

Wat vindt u er van? Heeft u er last van, bijvoorbeeld omdat u minder valide bent of omdat u bijna van uw sokken bent gereden? Heeft u weleens vervelend situaties mee gemaakt? Of bent u juist heel blij met de nieuwe situatie?

Voor reacties klik op contact.

1 antwoord
 1. bob van iterson
  bob van iterson zegt:

  Bob: Echt geen verbetering, het was toch leuk!
  Ik fiets daar 2 keer per dag en vond het leuk om onder de morspoort door te rijden. Jammer van die enorme som geld die het heeft gekost!!!!

  (berichten via Facebook)
  Paula: Ik vind de situatie beter geworden. Over het terras van de Bijlen fietsen onder de poort door, was niet handig. En de toeristen omzeilen die eronder foto’s maakten was ook niet fijn. Het zal nooit een ideale situatie worden want men is geneigd bochten af te snijden. Ik zie regelmatig mensen die bijna op elkaar inrijden. Lekker hard bellen als een voetganger midden op de weg staat of als de ober het fietspad oversteekt helpt ook. Kortom: geen reden tot zeuren. Ik vind het prima zo.

  Ron: dan ben jij waarschijnlijk een van de weinigen. Ik rijd er regelmatig op de brommer of met de auto en het is levensgevaarlijk met fietsers, auto’s, brommers en rolstoelen die nu allemaal om de poort heen moeten en het recht van de sterkste laten gelden met alle gevolgen van dien. Ga maar eens op 1 van de terrasjes zitten en bekijk het eens een uurtje.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *