Waarom draagt onze premier Rutte bijna nooit een beschermend mondkapje?

Niet alleen Rutte maar ook andere bewindslieden dragen vaak geen corona-mondkapje. Natuurlijk hebben zij de risico’s gewogen – dat neem ik voetstoots aan – om vaak voor de camera of in de Kamer die bescherming niet te dragen, maar ik vind dat ze daarmee een verdomd slecht voorbeeld geven.

Kijk, Rutte was al niet erg alert op corona. Hij was er zich een periode niet van bewust dat je die goedkope maskers niet vaker dan één keer kon dragen. En hij beweerde ook – zonder met zijn ogen te knipperen – dat hij nog nooit was getest, ‘gewoon omdat hij de verschijnselen niet had’. Zoveel domheid valt nauwelijks te organiseren, terwijl toch bijna iedereen weet dat je ALTIJD drager kunt zijn van het virus.

Misschien is hij reeds ingeënt tegen het virus. Voor zijn beurt weliswaar, maar daarvoor zou ik alle begrip hebben. Je moet de mensen die de regie voeren over de strijd tegen corona dat zo veilig mogelijk laten doen. Dus meteen het anti-virus toedienen. Maar politici zijn als de dood kennelijk dat het volk hen beschuldigt van voordringen. Dan is Rutte ineens ‘gelijke onder de gelijken’.

EditieNL vroeg een paar maanden geleden premier Rutte of hij zich als eerste zou willen laten vaccineren, voor het oog van tv-camera’s. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laat weten: ,,In Nederland volgen we netjes het vaccinatiebeleid. De premier zal zich ongetwijfeld – als het zover is – laten vaccineren. Maar hoe dat gaat gebeuren, daar gaan we nog niet op vooruitlopen.”

Vooral dat woord ‘netjes’… Mijn gedachten uit naar de rol van Rutte bij de falende belastingdienst, de loze beloften aan Groningenvoor wat betreft de gaswinning, naar bijstandstrekkers die worden vervolgd omdat een familielid elke week een pak brood komt brengen. Netjes, ach waar maak ik me druk over…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *