Thierry Baudet is werkelijk een heel verschrikkelijk slecht mens

Zo, dat was er een in de categorie van grote stappen, gauw thuis. Thierry Baudet ging ongenadig onderuit met zijn verschrikkelijk foute tweet over wat zijn ‘dierbare vriendinnen’ in de trein was overkomen. Neen, het waren geen bedreigende Marokkanen, maar controleurs in burger van de NS (die plaatscontrole was ook ‘omgeroepen’ in de trein), onder wie een paar Marokkaanse Nederlanders.

En die vriendinnen – om in de respectloze belevingswereld ten aanzien van vrouwen van Baudet te blijven: vast wat wereldvreemde, geestelijk luie dus domme blondjes zonder veel ambities, – voelden zich bedreigd door die ‘mannetjes’. En hebben toen geheel overstuur Baudet gecontact over hun ‘onvrede’. En die was niet te beroerd een schreeuwerige tweet de wereld in te helpen waarvan de honden echt geen brood lusten; niveau nul komma nul.

En de extremen die hij in dat berichtje debiteert zijn ronduit schandalig, discriminerend, getuigend van grote geestelijke (intellectuele?) armoede. Want een klacht indienen over het door de dames gesuggereerde gedrag, heeft volgens hem ‘natuurlijk geen zin’. Hij richt zich vervolgens rechtstreeks tot u en mij: ‘Oh lieve, naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering, breek los uit politiek correct gelul. Red dit land!’

Slechts onder zware druk heeft Baudet een dag later het ‘werkelijke’ verhaal verteld, maar handhaaft dan woorden/zinssneden als dat de kaartcontrole door de dames als zeer intimiderend werd ervaren; zij voelden zich zeer onveilig. Met andere woorden, de controleurs – Marokkanen – hadden toch een beetje schuld. ‘Uiteraard heb ik niemand willen beschuldigen die geen blaam treft. Dit heb ik ook aan NS laten weten’. Maar excuses aan onze Nederlanders die uit Marokkaanse ouders zijn geboren? Niets van dat alles, ook niet aan de politie.

De grap is dat er in deze kwestie helemaal niemand blaam treft, alleen Baudet zelf. Van wie je trouwens mag verwachten – als kamerlid – dat hij informatie controleert. En je ‘excuses’ dan zo vilein formuleren dat het toch eigenlijk niet jou schuld is. Dat is je ware volksmennerij!

Baudet is er al lange tijd in getraind om iedereen te belazeren waar die bij staat (dat gelooft hij ook werkelijk zelf trouwen – hij is de woordkunstenaar toch). Hij kan fantastisch manipuleren, heeft geen enkele zelfbeschouwing. Zijn hele gedrag en presentatie staat (want: er is geen grotere perfectie dan de great Baudet himself) in het teken van machtsverwerving, zelfs het zwart maken van bevolkingsgroepen. Nee Baudet is echt een heel slecht mens; hij houdt niet van anderen, alleen verschrikkelijk veel van zichzelf, welhaast psychiatrisch patiënt.

Ik gebruik een paar Baudets eigen woorden: ‘Lieve, naïeve Nederlanders, (nu mijn woorden) laat u niet leiden door/ga niet stemmen op een manipulatieve, gevoelloze demagoog (vergeef mij deze taalkundige ’tripple up’) die niet met macht/invloed kan omgaan; die nú geen maat kan houden en ‘straks’ helemaal niet. Ben ik de enige die dat doorheeft, nee toch?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *