Snelle aanpak LUMC – na laksheid bij Alrijne-ziekenhuis – van keelkanker bij mijn kameraad

Mijn kameraad ondergaat thans een intensieve behandeling tegen keelkanker in het LUMC. Hij is en blijft positief gestemd, maar heeft inmiddels wel de nodige miserie ondervonden. Er is een sonde ingebracht in zijn buik en hij moet 35 dagen (tot derde week januari) achtereen worden bestraald en zelfs de komende ‘feestweekeinden’ brengt hij door in het ziekenhuis voor chemische behandelingen.

Het klinkt voor mij allemaal heel heftig. En ook voor mijn maat zijn de behandelingen ernstiger dan hij vermoedde. De ernst van de zaak is zeker vergroot door laksheid en onkunde in het Alrijne-ziekenhuis, waar hij bijna 15 maanden in ‘behandeling’ was nadat hij zomer 2016 vreemde pijn in de keel kreeg. Hij had het gevoel dat hij en zijn klachten niet serieus werden genomen. Maanden moest hij soms wachten op vervolgonderzoek om tot twee keer toe te horen dat er ‘niets aan de hand was’, of formeler dat de hoge dames en heren ‘medici’ niks konden vinden. Nadat hij zich vijf weken geleden in het LUMC meldde, ging alles in sneltreinvaart, en is hij sinds een week in het behandelcircuit.

Bij het Alrijne-ziekenhuis lazen ze ook mijn eerdere bericht (Facebook) en column (leidsehenkie.nl) over deze kwestie, en zochten zowaar contact. Mijn maat wordt uitgenodigd een klachtenformulier in te vullen, vooral met de bedoeling dat zijn ervaringen ,,(…) kunnen bijdragen aan de verbetering van de zorg in het Alrijne-ziekenhuis.” U begrijpt dat zijn kop daar op dit moment niet naar staat. En wat een vrijblijvendheid van zo’n instituut! Niks intern beraad. Nee, wachten op klachten; wat een niveau!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *