De Engelenbak verkocht aan Arnaud Sickman en Marlous Eisenberger

 

Marlous Eisenberger en Arnaud Sickman, de nieuwe eigenaren van restaurant De Engelenbak.

Arnaud Sickman (36) en Marlous Eisenberger (25) zijn per 1 januari de nieuwe eigenaren van De Engelenbak aan de Lange Mare 38 in Leiden. Zij kochten de goodwill en inventaris van Sander Lares die begin 2014 deze zaak kocht samen met zijn toenmalige compagnon Beau Artist.

Twee jaar geleden gingen zij uit elkaar omdat Beau samen met de eigenaren van De Uyl van Hoogland een nieuw avontuur begon: Bar Lokaal, op de hoek Nieuwstraat/Hartesteeg, recht tegenover De Uyl.

Restaurant De Engelenbak aan de lange Mare 38.

Sander vertrekt naar Limburg om daar met zijn vriendin de camping van haar ouders te gaan exploiteren. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want als het even kan wil hij daar op termijn weer een restaurant opbouwen.

Arnaud Sickman is trouwens geen onbekende in de Leidse horeca. Hij is ook eigenaar van cocktailbar Bon Vivant aan het Noordeinde, waar hij vijf jaar geleden begon. Hij betrekt nu ook de bovenwoning van De Engelenbak waar tot voor kort de vorige eigenaar van het horecabedrijf woonde. Het onroerend-goed is eigendom van Dirk Ruwaard.

De inrichting en het aanzien van het bedrijf blijven dezelfde. De zaak is een paar dagen dicht geweest om hier en daar muren en houtwerk een likje verf te geven. Arnaud had trouwens niet per se directe plannen om zijn horeca-activiteiten uit te breiden, maar het sluimerde in zijn gedachten. En toen in november De Engelenbak te koop kwam, moest hij er voor gaan.

Hij heeft Marlous Eisenberger – roepnaam Lou – bij zijn plannen betrokken. Zij werkte er al en in samenspraak met Arnaud is vooral de lunchkaart aangepast. Want dat was na zoveel jaren volgens hen wel nodig. De drankkaart is flink uitgebreid. Niet zo vreemd voor iemand met de drankenkennis van Arnaud. Wie Bon Vivant kent, weet ook gezien de kwaliteit van het uitgebreide assortiment aldaar waar Arnaud over praat.

,,De dinerkaart blijft van hetzelfde en hoge niveau. Onze dinergasten, die gemiddeld twee uur daarvoor uittrekken, waarderen dat kennelijk zeer en dat moet je niet veranderen”, aldus Arnaud die het gezicht blijft van Bon Vivant (geopend vanaf 20.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag). Doordeweeks en overdag in het weekeinde is hij te vinden in De Engelenbak.

Brasserie De Engelenbak is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *