Prachtig deel terras Herberg Havenplein moet verdwijnen

 

Een van de mooiste plekjes van Leiden dreigt te verdwijnen. De gemeente Leiden heeft de eigenaar van restaurant De Herberg, Havenplein 2 (op de kop van de Haarlemmerstraat) laten weten dat hij de vlonder in het water van de Haven niet langer meer als terras mag gebruiken, want de tafeltjes stoelen zijn illegaal.

Negen jaar, daar nog door de vorige uitbater neergelegd, is dat plankier een heerlijke en vooral windluwe plek voor eten en drinken geworden; een absoluut genot als de zon schijnt.

De gemeente heeft al die tijd gedoogd dat de vlonder voor horeca werd gebruikt, maar treedt daar nu tegen op. Alle bezwaren van de eigenaar tegen de aanschrijving dat hij de exploitatie van het terras op de vlonder moet staken zijn door de gemeente afgewezen. Formeel is de vlonder er jaren geleden ‘afgemeerd’ om bezoek per boot aan deze horecagelegenheid te vergemakkelijken.

Voor alle duidelijkheid: het terras op het Havenplein blijft bestaan. De eigenaar hoopt wat de vlonder betreft nog op zekere coulance van de gemeente, maar schat de kans daarop niet hoog in. Hij is vooralsnog niet van plan om de vlonder te handhaven als die alleen nog maar voor aanleg van bootjes mag worden gebruikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *