Overpeinzingen van Dr. Fred

We zijn de Paasdagen weer goed doorgekomen. We waren dit jaar in eigen land en hebben ons prima vermaakt met de familie. Op Goede Vrijdag zijn we gaan lunchen bij de nieuwe uitspanning van onze neef Bob Meijer bij het Valkenburgse Meer. Bob Meijer, bekend van de Poort in Leiden, Zijlstroom en de Brasserie in Leiderdorp en Kaagsociëteit in Warmond heeft de afgelopen jaren een waar horeca-imperium uit de grond gestampt, samen met zijn partner Johan Klerks. Er werken inmiddels meer dan 200 medewerkers. Ondernemen is ‘wagend’ presteren en dat doen deze mannen!

Neef Bob is trots op wat hij daar aan het Valkenburgse Meer heeft neergezet. En terecht. Het trekt veel bezoekers en iedereen is vol lof. Je kunt duidelijk zien dat Bob en Johan kinderen hebben, want bij het ontwerpen van ‘het Buitenhuis’ is overal aan kinderen gedacht. Voor zowel jong als oud is het een ideale plek.

13 Voorgangers

Hij  vertelde mij dat hij op die plek wel 13 voorgangers heeft gehad, die weinig succesvol waren. Pas nu slagen Bob en Johan er in er maar dat zij een echt succesnummer van te maken. En hoe komt dat nu, zo is de vraag. Wel het gaat om goed ondernemerschap, maar ook om een luisterend oor bij de overheid, in dit geval de lokale.

Bob is vol lof over de Katwijkse overheid, die een al oor heeft gehad voor de jonge ondernemers. Ze weten te verzinnen, waarom de zaken wel kunnen en zijn uiteindelijk dus horeca-vriendelijk.

Een groot verschil met de Leidse overheid en zijn terrassenbeleid, dat inmiddels de nodige irritaties opwekt. Het toppunt lijkt in dit verband het reilen en zeilen van de gemeente Leiden bij de Morspoort. In het kader van de aanleg van het Singelpark was het plan opgevat de omgeving van de Morspoort te vergroenen.

‘Verstening’

Het project is met veel vertraging afgerond, maar in plaats van vergroening is er een ‘verstening’ van de Morspoort-omgeving ontstaan. De Morspoort is tegen de wil van onder meer de Vereniging Oud Leiden op een console ‘geplaatst’ ,waardoor het niet meer als poort kan functioneren. Naast de poort is een racebaan ontstaan en je bent op het terras je leven niet meer zeker. En dat tegen de adviezen van de daar opererende horeca-ondernemers in. Het project heeft meer dan een half miljoen gekost, maar van een echte verbetering is nauwelijks sprake.

Gewoon jammer voor Leiden.

Gelukkig maar dat we er mede dankzij de gemeente Katwijk een mooie uitspanning met terras aan het Valkenburgse Meer bij hebben gekregen, waar het goed toeven is. Van harte aanbevolen!

Je vraagt je tot slot wel af of het Morspoortplein niet aan de gemeente Katwijk kan worden overgedragen. Zal de verblijfskwaliteit echt ten goede kunnen komen!

Dr. Fred

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *