Nederlandse overheid liet willens en wetens criminele asielzoekers toe

Ik heb mij altijd verzet tegen de vaak geopperde gedachte dat wij in ons land criminele asielzoekers toelieten. Althans, ik accepteerde dat – net als in ons eigen kleine landje – dat een paar procent van de mensheid zich onttrekt aan fatsoen en de wettelijke spelregels en de mores in het algemeen. Nu blijkt – aldus een artikel van donderdag 6 juni in NRC – dat de IND (de Immigratie- en Naturalisatiedienst – willens en wetens veroordeelde criminelen tot ons land heeft toegelaten.

Waarom? Omdat het geld van de IND – dat komt van onze regering – op was om tegen deze boeven te kunnen procederen. In ambtelijke taal (aldus een rapport van diezelfde dienst) heet dat: ‘De focus ligt op snelle niet-intrekkingen (?) in plaats van op het daadwerkelijk intrekken van verblijfsvergunningen.’ In feite liever geen bewerkelijke zaken die lang duren en geld kosten. Nog platter gezegd: liever 100 eenvoudige zielen (asielzaken) weigeren dan voorkomen dat één crimineel toegang krijgt tot ons land!

Het is koren op de molen van al die partijen die dat al jaren roepen, zonder de feiten te kennen. Ik dacht dat de politiek – de Tweede Kamer – te hoop zou lopen tegen de regering om opheldering te vragen. Maar voorlopig is het niet meer dan een briesje dat is opgestoken. Niemand in Den Haag lijkt er echt opgewonden en boos over te worden.

En alweer betreft het hier een kwestie waarvoor het ministerie van Justitie en Veiligheid verantwoordelijk is; dat wespennest waar kennelijk niemand – geen minister of staatssecretaris – enige discipline weet te bewerkstelligen. Maar deze zaak reikt veel verder dan dit ene ministerie. Ik kan me niet voorstellen dat de leidinggevenden op het ministerie hun minister niet op de hoogte hebben gesteld van deze gang van zaken. En dat dus indirect ook Rutte hiervan heeft geweten; casu quo had kunnen weten.

Dit is een regeringscrisis, een parlementaire enquete waard. De onderste steen moet boven komen. Zeker omdat vele bewindslieden, Rutte incluis, de komst van criminele asielzoekers altijd heeft gebagatelliseerd. En wat een vreemde afweging ook? Geen geld voor de IND om boefjes buiten onze landsgrenzen te houden, maar wel geld voor extra politiemensen! Wat een prachtige therapie is dat.

Op dat ministerie van Justitie en Veiligheid moeten toch wel heel bijzondere ‘portretten’ werken, zo bleek mij ook uit de samenstelling van de criminaliteitscijfers onder asielzoekers die onlangs bekend werd, waarbij mishandelingen, moordaanslagen en zelfs moorden onderaan de lijst in het hoofdstukje ‘overig’ werden geplaatst. Je moet toch wel van god los zijn als je niet snapt dat zoiets niet kan. Wel vaststellen dat asielzoekers bij wijze van spreken 1121 chocolade-repen hebben gepikt in winkels, maar zware vergrijpen categoriseren in een onherkenbaar hoofdstukje ‘overig’. Dat lijkt wel erg op een politiek spelletje.

Bronnen, onder meer NRC Handelsblad, Wikipedia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *