Naïef’ belastingparadijs Nederland faciliteert zware (drugs)criminaliteit

Ach, als er maar geld wordt verdiend; als de economie maar draait! Dat is het grote doel en alles in ons naïeve landje staat in dat teken. Witwassen (tienduizenden brievenbusfirma’s, zeer gunstige belastingvoordelen voor bedrijven, onroerend-goedmaffia, etc.), we zijn er hartstikke goed in. En natuurlijk maakt niemand zich er schuldig aan (wat zijn we toch ‘gezegend’ met onze fijn-christelijke moraal!).

Als we Rutte – en andere bestuurders – moeten geloven is er vooral een (drugs- en criminaliteitsprobleem met buitenlandse boeven (Marokkanen/mocromaffia voorop, daarna Russen, Italianen, etc.) Die hebben allemaal vaste voet aan de grond gekregen in ons land. We hebben het laten geworden allemaal.

Voor het wegsluizen van geld is de simpelste het aankopen van onroerend goed: je koopt een oud opknappandje (tot voor kort kon je dat bij de notaris gewoon ook nog cash betalen) voor een ton, zet er vervolgens zwart een paar klusjesmensen in, en je verkoopt het een paar maanden later voor drie ton. Geen haan die er naar kraait.Of je verhuurt het voor 1500 euro of mer per etage zoals in Amsterdam bijvoorbeeld. Je wordt er schathemelrijk mee. De hoofdstad is inmiddels al bijna afgegraasd door huisjesmelkers die nu hun zinnen hebben gezet op steden als bv. Leiden en Haarlem. Dat gaat al vijftig jaar op dezelfde manier. Geen land waren het witten van geld in bv. onroerend goed zo makkelijk is; geen regering heeft er een woord aan vuil gemaakt.

Nederland is ook een land waar – al heel lang – door criminelen miljarden worden verdiend aan cocaïnehandel (doorvoerhaven voor Europa en verder). En blijkens een recent rapport over boeven in Amsterdam heeft onze hoofdstedelijke politie eigenlijk geen flauw idee daar op het gebied van harddrugs gebeurt. Hoe wereldvreemd zijn onze bestuurders geweest en nog.

De moord op advocaat Wiersum deed een schok gaan door de fundamenten van onze rechtsstaat, maar het was tegelijk ook totaal gebrek aan nationale zelfreflectie. Gisteren (zaterdag 28 september 2019) verscheen in de Volkskrant een mooi interview met Roberto Saviano, de Italiaan die een bestseller schreef (2006) over de werking en belangen van de maffia in zijn land. Sedertdien wordt hij klokje rond door 7 politiemensen bewaakt.

Hij vindt dat ons systeem rot is: ,,In Nederland zijn politie en bestuurders niet corrupt, maar het systeem faalt. Het klopt dat de meeste drugscriminaliteit Marokkaans, Italiaan, Servisch van aard is. Maar vergis je niet: het witwassen is allemaal Nederlands!” Nederland is volgens hem mede daarom een vrijplaats geworden voor maffiosi. Ook veroorzaakt door ‘makkelijke’ en ‘nauwe’ banden met de Nederlandse Antillen waardoor zonder veel ’tussenstappen’ ladingen cocaïne ons land binnen kunnen komen (‘Rotterdam’ is een ‘snelle’ haven met weinig controle’). Dat heeft weer tot gevolg dat de marktprijs voor cocaïne nergens zo laag is als in Nederland”, aldus Saviano.

,,Als ik de Nederlandse premier zou spreken, zou ik tegen hem zeggen: doe wat aan jullie rol als belastingparadijs. Het Nederlandse financiële systeem (brievenbusfirma’s) biedt een bepaalde schaduw waarin criminelen goed kunnen gedijen en die ingewikkelde constructies mogelijk maken via welke grote sommen geld kunnen worden doorgesluisd.” Hij is ervan overtuigd dat het tij nog te keren is. Maar extreem gezien kan de maffia (uit welk land dan ook) in Nederland relatief meer en makkelijker verdienen dan in het ’thuisland’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *