Museum De Lakenhal over ruim een half jaar gereed voor heropening

De nieuwbouw van museum De Lakenhal, gezien vanaf de Lammermarkt.

De verbouwing en uitbreiding van museum De Lakenhal is een eind op streek. Het resultaat laat zich met name vanaf de zijde van de Lammermarkt goed zien. Vanaf de voorzijde (Oude Singel) is er bitter weinig waar te nemen van het uitgebreide museum. Je moet al op het dak van overburen (Oude Vest) gaan staan wil je iets van de nieuwbouw kunnen zien.

Voorjaar 2019, over ruim een half jaar,moet het werk zijn geklaard en gaat het museum na bijna 3 jaar sluiting weer open voor publiek. De bouwkosten bedragen circa 17 miljoen euro. Om binnen het budget te blijven moest gaandeweegs flink worden bezuinigd, en bepaald niet tot ieders tevredenheid.

Ook het uiterlijk van de uitbreiding (de gekozen architectuur) leidde tot kritiek. Sommige raadsleden vonden het uitgesproken lelijk. Ik moet zeggen dat ik het gebouw, nu het zich in volle glorie presenteert, wel kan waarderen. Nog eventjes en Leiden – de stad die ooit grote, wereldvermaarde schilders huisvestte – heeft eindelijk (?) een museum van formaat en niveau.

De uitbreiding van De Lakenhal is vanaf de voorzijde te zien als je fotografeert vanaf het dak van de overburen aan de Oude Vest.

Het ontwerp van de architect: links de Lammermarkt, recht de Oude Singel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *