Mega-bouwproject aan Haarlemmerstraat voor modewinkel Zara schiet uit de grond

Het heeft even geduurd – de bouwers zijn diep de grond in gegaan – maar nu schiet de nieuwbouw voor Zara 3200 vierkante meter winkel tussen Stille Rijn en Haarlemmerstraat, tegenover C&A) rap uit de grond. Van de oude geveltjes (die in ‘ere’ worden nagebouwd) is weliswaar nog niks te zien, maar de bouwers zijn wat de grove bouw betreft gevorderd tot de tweede etage.

Het gaat hier om de uitvoering, aldus de gemeente Leiden, van de laatste deel van het ‘Aalmarktproject’, een uitgebreid winkelbestand aan onder meer de ‘nieuwe’ Catharinasteeg. Prachtig project trouwens, maar het commerciële succes is volgens een aantal ondernemers niet groot. Mede om die reden moest onlangs een zaak in die ‘steeg’ alreeds sluiten.

 

De nieuwbouw voor modeketen Zara aan de Haarlemmerstraat waar ten behoeve van de bouw een strook van 4 meter is afgezet.

De hele gang van aken rond dit bouwproject verdient sowieso niet de schoonheidsprijs. Het ruikt allemaal onfris, schreef ik al eerder. Volgens een aantal Leidenaars is de sloopvergunning onterecht verleend: het welstandsadvies over dit bouwplan is ‘absurd en niet onderbouwd en op een aantal punten in strijd met de eigen richtlijnen van de gemeente’.

Zie ook eerdere publicaties op deze site.

Blik op de nieuwbouw aan de kant van de Stille Rijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *