Licht dementerende Rutte weet niet meer op welke planeet hij woont!

Hij was al licht dementerend (want herhaaldelijk geheugenverlies), maar nu weet Rutte ook helemaal niet meer in wat voor tijd hij leeft. In de Volkskrant van deze week beweert hij in het zoveelste holle interview dat hij geeft, dat het vertrouwen in de politiek zal herstellen zodra er een nieuwe regering is aangetreden. Mijn hemel, op welke verre planeet zit hij eigenlijk?

Zou hij er werkelijk geen besef van hebben dat juist hij voor een groot deel de oorzaak is van het gegroeide wantrouwen in de politiek. Zijn absolute gebrek aan empathie en kunde die zich manifesteerde voor/bij de slachtoffers van ‘onze’ belastingdienst; zijn harteloze en ijskoude houding naar de mensheid in het algemeen met een mentaliteit van recht is recht en krom is krom; de sloop van gezondheidszorg, politiediensten, justitie, arbeidsmarkt (exploitatie van mensen door grote bedrijven als Post.nl); zijn grillig en egocentrische gedrag met de dividendbelasting; en heel recent de enorme problemen die er zijn met gebrek aan elektriciteit en te kleine gasvoorraad deze winter waaraan hij nog geen woord aan heeft gewijd!

En dat met die stroom is natuurlijk helemaal vreemd, gezien de energie-exercitie die de overheid/regering wil: van het aardgas af en over naar het veel minder schadelijke stroom. De stand van zaken nu met het gebrek aan elektriciteit houdt deze operatie jaren op. In sommige streken kan er zelfs geen tuinhuisje meer worden aangesloten; in veel andere streken is de ruimte ook marginaal. We leven in een kabouter Rutte-land!

Nee, als het onderwerp te heet wordt, moet het worden geregeld door de nieuwe regering. En we moeten vooral (samen) blijven praten met elkaar! Zelfs Truus van de hoek heeft door dat dat niks oplevert; het is dé nieuwe pose van Rutte nadat hij een paar draaien om zijn oren heeft gekregen voor de bestuurscultuur die onder hem is gegroeid. Voor Rutte is het premierschap niet meer dan een acteerrol. Je kunt andere teksten leren, andere mimiek, andere kleren aantrekken; maar de aard van het beestje verandert niet. Hij is een echte kameleon.

Over kleren gesproken trouwens: zag u dezer dagen ook Rutte en Hoekstra bijna als tweelingbroertjes gekleed (strakke spijkerbroek, donkerblauw T-shirt), in een outfit die meer past bij kids van 10 jaar. Hoe stijlvol zag Remkes er niet uit tegen deze kindergarten-achtergrond?

En alles en alles gaat altijd in goede sfeer, zegt-ie. Gelooft u dat de vaak impulsieve Rutte zich deze nieuwe therapie heeft aangemeten? En die eeuwige grijns op die facie van Rutte? Dat aanhoudende gedrag voor de bühne, die publiciteit. Zelf de pers informeren dat je (ondanks het feit dat het kabinet moest opstappen) je sportief met ijsmuts op naar het Binnenhof komt fietsen (en ja, inderdaad gelukt, veel kranten publiceerden een foto van dat gebeuren). Ik ben er helemaal klaar mee. We hebben een premier zonder enige zelfreflectie, een absolute ijdeltuit die over lijken gaat ten gunste van de mensen die het goed hebben in ons land.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *