Leidse stadhuistoren zonder uurwerk

Het is even wennen zo’n stadhuistoren zonder uurwerk, zonder tijdsaanduiding. De monumentale raadzaal, de gevel aan de kant van de Breestraat, de toren en het klokkenspel (en uurwerk) worden tegelijk gerestaureerd. Na de verbouwing wordt het stadhuis een ‘werkplek die samenwerking mèt en vòòr de stad stimuleert’, aldus de website van de gemeente Leiden.

‘Er kunnen dan bijna drie keer zoveel medewerkers werken als in de huidige situatie. In het vernieuwde stadhuis zitten het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Ook is het een trouwlocatie en een centrale ontmoetingsplek voor de stad. Zo komt er bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte voor initiatieven vanuit de stad, zoals bijeenkomsten en tentoonstellingen.’
De publieke dienstverlening van het stadhuis en het Stadsbouwhuis (zoals paspoort- en rijbewijsuitgifte, geboorteaangifte en vergunningaanvragen) komen blijvend samen in het vernieuwde gebouw. Die diensten zijn thans ondergebracht in het Levelgebouw aan de Bargelaan. Als alles volgens planning verloopt keren ambtenaren eind 2021 weer terug in het gerestaureerde stadhuis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *