Leids gemeentebestuur ‘mede schuldig aan kille wind’ voor arme Leidenaars

Het diaconaal centrum De Bakkerij verwacht – aldus meldt het Leidsch Dagblad – dat het dit jaar meer Leidenaars moet bijstaan dan in 2019. Onomwonden meldt ‘De Bakkerij’ in het jaarverslag dat het Leidse gemeentebestuur mede schuldig is aan de verslechterde financiële perspectieven voor stadgenoten die moeten leven van lage inkomens, met name zij die moeten leven van een uitkering.

,,Gezien het riante economische herstel en de extreem lage werkloosheidscijfers, hadden we gehoopt dat ook het beroep op individuele hulp van De Bakkerij zienderogen zou afnemen. Maar de realiteit is anders. De vragen werden complexer en de vooruitzichten zijn alarmerend, aldus het jaarverslag.

De wethoudersploeg van D66, GroenLinks en PvdA – ‘een progressief stadsbestuur’ merkt De Bakkerij wat zuur op – wordt daarvoor mede schuldig geacht. ,,Er moet bezuinigd worden en de meest kwetsbare inwoners zijn daar de dupe van. Het armoedebeleid (van de gemeente Leiden) is op de schop gegaan, minima krijgen minder, er zijn grote veranderingen op komst rond de maatschappelijke opvang voor daklozen, en de bed-, bad- en broodvoorziening voor ongedocumenteerden gaat sluiten nog vóór er zicht is op een volwaardig beproefd alternatief.”

De interkerkelijke organisatie De Bakkerij verwacht dat in 2020 zich meer Leidenaars en asielzoekers zullen melden dan de 136 die dat het afgelopen jaar deden: ,,Er waait een kille wind door de stad.”

Het artikel in het Leidsch Dagblad van zaterdag 29 februari eindigt met: Vanwege de voorjaarsvakantie kon het stadsbestuur niet reageren’. Bedoeld zal zijn dat de betrokken wethouder op vakantie is, hopelijk net da het gehele stadsbestuur ‘buitengaats’ is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *