Leiden denkt aan aanpassing van traptreden rondom Morspoort na aantal ongevallen

Het verzet was groot, maar de gemeente Leiden besloot nog geen jaar geleden toch een verhoging aan te leggen rond de Morspoort om doorgang door (te hard rijdende) fietsers en bromfietsers te verhinderen. En om tegelijkertijd rust te brengen op de rondom deze poort gelegen terrassen.

Een aantasting van het historisch karakter, vond de historische vereniging Oud Leiden, maar daaraan ging de gemeente volstrekt voorbij. Kennelijk waren er geen bezwaren van organisaties van gehandicapten en invaliden ingediend (vreemd, zijn die clubjes wel alert en actief genoeg?), want dat zou wellicht een sterkere overredingskracht bij de gemeente hebben gehad.

De treden rondom de Morspoort die zorgen voor valpartijen (foto Sleutelstad).

Niet alleen mensen die slecht ter been zijn, gekluisterd zijn aan een rolstoel of scootmobiel, ook moeders met kinderwagens, moeten om de poort heen; een zekere onlogische route als je voor die gapende poort staat. Zelfs voor ‘geoefende’ wandelaars dus.

Leiden wil nu ingrijpen omdat er een aantal mensen over de treden is gevallen. Aan een aantal gestruikelde voetgangers is zelfs een schadevergoeding betaald voor o.m. beschadigde kleding. Ik word meteen achterdochtig als de gemeente Leiden zo coulant is: dan moet er wel wat (juridisch) aan de hand zijn.

Volgens het Leidsch Dagblad staat in een nog niet openbaar stuk dat – wederom? – ook diverse instanties hebben aangedrongen op het verwijderen van de traptreden of het afvlakken en veiliger maken ervan. De kwestie wordt binnenkort met buurtbewoners en betrokkenen besproken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *