Lakse en laffe kabinetspartijen zijn hard bezig om zichzelf op te heffen

Wat een geweldige ontwikkeling. De ‘rechtse’ partijen, VVD, CDA, D66 (in iets mindere mate), Forum voor Democratie en de Partij voor de Vrijheid voorop, zijn hard bezig zichzelf op te heffen, overbodig te maken Ze hebben geen voeling meer met onze werkelijkheid, zijn onbekend met de milieu- en gezondheidsproblemen van deze tijd. Nee, ze hebben helemaal geen antwoorden meer, nooit gehad trouwens.

Het kabinet hobbelt van crisis naar crisis. Het partijbelang viert hoogtij: de VVD probeert de bouw te lijmen met wat strooigoed ten aanzien van het milieu (we mogen straks overdag nog maar 100 km/uur op de snelweg rijden) en het CDA hobbelt blindelings aan achter onze boeren, die stad en land terroriseren met hele colonnes van zware tractoren. De bouwwereld dacht: dat kunnen wij ook, zie hun protest op het Haagse Malieveld.

Het kabinet is laf en laks (D66, waarom maken jullie deel uit van deze bestuurlijke miserie?). Als Rutte cum suis (hij is nota bene 9 jaar premier!) zich een paar jaar eerder in de leefproblemen had verdiept en er geleidelijk maatregelen waren genomen, dan was de draagkracht en het begrip groter geweest. Ik verwijt de kabinetspartijen dat ze veel problemen (onderwijs, gezondheid, milieu, ja, zelfs de zwarte-pietendiscussie) hebben laten ontsporen tot crises.

Ik heb smakelijk moeten lachen om Rutte die zichzelf de leider van ons land noemde die problemen niet uit de weg gaat. Een absolute flut-manager die pas optreedt als het kalf welhaast verdronken is. Een kabinet ook dat de afgelopen jaren teveel en te vaak de economie heeft laten prevaleren ten koste van bijna alles. Ja, we kunnen werken in een land waarin we niet meer kunnen leven.

Het is een zegen voor ons land dat ‘rechts’ op de flanken wordt ingehaald door de realiteit. Hun verkiezingsprogramma’s kunnen nu al grosso modo in de vuilnisbak, want geen antwoorden op de actualiteit. Het is pappen en nathouden. Genoemde partijen werken hard aan hun eigen overbodigheid.

En wat een bekkies die VVD’ers toen bekend werd dat de maximum-snelheid naar 100 km/uur terug gaat. Die maatregel dat auto’s tot 130 km/uur mogen rijden had er eigenlijk nooit mogen komen, omdat toen al bekend was dat het schadelijk was voor het milieu. Er waren sowieso vragen over het effect (sneller?) ervan, omdat sedertdien het aantal auto-ongelukken (sowieso ook door toename van het aantal auto’s) en files alleen maar is toegenomen. Tijdwinst? Ja, als je ’s nachts van Groningen naar Almere rijdt!

Waarom worden bijvoorbeeld (vervuilende) auto’s niet harder aangepakt? En wat rijden er verschrikkelijk veel dure (lease) auto’s op de weg. Waarom worden die auto’s met een cilinderinhoud van vaak meer dan 1.6 liter niet topbelast? En stop met die indirecte subsidiëring van leaseauto’s die voor velen worden gezien als extra inkomen vanwege de relatief lage afdracht aan de belasting? En voorkom anonimiteit van bestuurders met leaseauto’s die op naam van bedrijven staan. Leaserijders zijn bovendien gevaarlijker, risicovoller (te hard rijden, brutaler, haastiger, etc.) in het verkeer dan autobezitters.

En het kruimelwerk dat het kabinet organiseerde om de CO-2 uitstoot te beperken (en de PFAS), ondervindt in de wetenschap weinig genade. Weinig toegevoegde waarde en de kans dat deze besluiten bij de rechter stand houdt is nagenoeg nul. Heerlijk (maar niet heus) dat kabinet dat ons land zo’n beetje laat ontploffen en zich vervolgens landurig over de borst strijkt over non-maatregelen. Nog een paar jaar en dan zijn VVD en CDA en D66 (en rechtse oppositiepartijen) terecht gemarginaliseerd. Nou maar hopen dat het stemvee het door heeft!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *