Lachwekkende reacties politie en burgemeester van Teylingen op Leidse boefjes op Kagerplassen

Ik heb smakelijk moeten lachen om en bericht vrijdag in het Leidsch Dagblad onder de kop ‘Burgemeester klaar met drijvend boeveneiland’. Daarin klagen burgemeester Breuer van de gemeente Teylingen en haar politiechef Woppenkamp over een groep van circa tien vervelende, overlastgevende (vooral Leidse) boefjes die vele nachtelijke avonturen beleven ten koste van de gewone burgers.

Ze houden de Kagerplassen in hun greep, zegt Breuer, met vernielingen, bedreigingen, beledigingen en diefstallen, te hard varen. In arren moede roept ze in de krant ,,dat ze zich moeten gedragen of anders weg moeten.” De politiechef doet ook een duit in het zakje met het (vooral holle) dreigement dat ,,ze (de boefjes) er voor moeten zorgen dat ze niet op zijn lijstje komen, want anders pak ik ze.”

Om bang van te worden, maar niet heus. Het bericht tekent de absolute machteloosheid van de overheid. Ze hebben gewoon geen tijd en menskracht (lef?) om een paar raddraaiers, van wie ze de meesten trouwens kennen, aan te kunnen pakken. Ze hebben kennelijk juridisch gezien nog geen (of onvoldoende) poot om op te staan om de groep aan te kunnen pakken. En op het water is het volgens Breuer veel moeilijker om de groep vandalen aan te pakken. Kennelijk is de ene politieboot in de regio ’s nachts niet bezet of niet beschikbaar.

Burgemeester en politie gebruiken de krant eigenlijk om de pestkoppen te laten weten dat het nu echt over moet zijn. En, ja warempel: er komt een taskforce! Die moet het probleem oplossen, want in Warmond gingen reeds geruchten dat localo’s een knokpoeg wilde samenstellen om orde op zaken te gaan stellen. Zie hier de kracht van onze overheid/politie.

Het ontbreekt er nog maar aan dat de burgemeester een samenscholingsverbod instelt op het water van de Kagerplassen, meestal de volgende fase als de twee lokale politiemensen het niet meer aan kunnen. Wat een armoede allemaal. Er komen honderden politiemensen bij werd deze week ook bekend. Hopelijk een of twee voor Teylingen zodat ze ook echt kunnen en durven optreden. Leidse boefjes, scheer je weg!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *