Infantiele ‘nieuws’-uitzendingen rond start inentingen tegen corona

Ik heb het een enkele keer meer dat ik het NOS-journaal gewoon wil uitzetten. De laatste week doe ik dat ook, want dat oneindig herhaalde flut-nieuws omtrent ‘eerste’ inentingen – waar dan ook in ons land – komt me echt de strot uit. Het is journalistiek van niveau nul.

Hoe vaak hebt u deze week niet gezien dat een ‘miepie’ ergens in de provincie uitlegt hoe de ruimte er uit komt te zien waar massaal gevaccineerd gaat worden? Dan volgt de camera haar bewegingen langs kale wanden (die mij doen denken aan de chambrettes van mijn kostschool van vroeger), terwijl ze volstrekt zinloze info toevoegt in de zin van: ‘Kijk, hier komt de eerste ruimte, daar moeten de mensen wachten op hun beurt, en op deze plek komt een bureau waar de gegevens worden gecontroleerd’, en meer van die totale non-informatie. En – elke keer maar weer – die beelden op de Journaals van weer iemand die ergens in de provincie de ‘eerste vaccinatie’ krijgt!

De nieuwsverstrekking is van een infantiliteit dat ik mij afvraag – en dat heb ik zelden – of de NOS (en ook RTL trouwens) niet een verlengstuk zijn geworden van onze regeringspropaganda. In de zin van: media, help toch mee; hoe meer aandacht jullie er aan even, hoe meer mensen bereid zullen zijn zich te laten vaccineren. Overheidsdoctrine?

Natuurlijk, er moeten besluiten worden genomen om ons grote gebrek aan discipline de kop in te drukken. De toon waarop onze premier tijdens die saaie en veel te lange persconferenties (ik kijk er niet meer naar) weer het commitment met ons zoekt, is weinig effectief. Die zinnen van Rutte als: ‘Ik begrijp dat het moeilijk is; dat we allemaal moeilijke tijden doormaken, maar…’. En dat gevoel ook dat Rutte met ons mee lijdt… Ik heb er niks mee. Houd het kort en zakelijk, zeg wat er moet gebeuren en ga over tot de orde van de dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *