Gedenkwaardig feestje van Nico Welsink

 

Nico Welsink vierde 8 september met familie en vrienden het feit dat hij 5 jaar geleden gezond ontwaakte uit een zeer zware hersenoperatie. Het was kantje boord en hij werd na de operatie zelfs enige tijd in coma gehouden, maar ontwaakte met nieuwe energie. En beiden vinden wij het leven ondanks handicaps meestal mooi en boeiend.

Ter gelegenheid daarvan dus feest en werd er die gedenkwaardige dag door gasten gebowld in Sassenheim en gegeten en gedronken bij kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Op bijgaande foto worden wij, mijn partner Pablo Cabenda (links) en ik (Henk van der Post), door Nico (op de rug gezien) ontvangen. In een prachtige ambiance, een gezellige samenkomst ook die helemaal paste bij mijn maatje Nico Welsink, een man met een mooie eigengereidheid en van een warme gastvrijheid, evenals zijn vrouw Joke Baks.

Jammer van het matige eten dat Oud-Poelgeest de gasten bereidde, maar het mocht de pret niet drukken. Ik was natuurlijk een van de weinigen die erover klaagde, want de meeste gasten zeggen dat – kennelijk uit respect voor de gastheer – niet hardop.

Ik ken Nico van fysiotherapie bij Richard Jurgens aan de Oude Vest in Leiden, waar hij sinds die zware operatie in 2013 en ik sinds mijn herseninfarct in 2014 twee keer per week het lijf teisteren met trainingen en fitness om het een nog beetje vitaal te houden. Althans om onszelf de indruk geven dat we er veel aan doen om voorlopig (want uiteindelijk gaan we allemaal hemelen toch) nieuwe lichamelijke crises te voorkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *