Bundel ‘München was Ludwig’ postuum eerbetoon aan dichter Leo de Ridder

Na de dood van Leo de Ridder (1937-1992), besloot zijn familie samen met Henk van der Post dat er te zijne ere nog een gedichtenbundel moest worden uitgegeven. Leo’s archief puilde welhaast uit van de gedichten, zo leek het. Zijn studievriend Pim de Vroomen werd gevraagd de uitgave te verzorgen.

Die kwam tot de conclusie dat de kern van Leo’s werk zich beperkte dat ‘slechts’ een kleine 150 gedichten, waarvan er vele, echt vele varianten waren. Meestal subtiele perfectioneringen in de zin van een komma, een ander woordje, een hoofdletter. Daardoor leek Leo’s nalatenschap heel immens te zijn.

Het boekwerk ‘München was Ludwig’ verscheen voorjaar 1994 in een oplage van 260 stuks, vooral bestemd voor familie, vrienden en goede kennissen. Een beperkt aantal is verkocht via de boekhandel. De tekst is met de hand gezet uit de Garamont en de Univers en gedrukt op 120 gas Zerkall-Bütten Druckpapier wist halbmatt. Het werd in offset gedrukt door Grafaria in Leiden. Van deze bundel zijn nog een paar exemplaren verkrijgbaar. Contact hpostius@xs4all.nl.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *