Sfeervol diner van twee-sterrenkok Erik van Loo in de Westergasfabriek



Het is niet iets dat een mens elke dag doet – daarvoor is het te prijzig – maar wel een fantastische ervaring. Deze zomer (2020) werd in de Westergasfabriek in Amsterdam in de maanden juli en augustus een 6-gangenmenu gereserveerd (‘Rond de tafel’) door sterrenkoks. Een fantastische ambiance, sfeervol ook (zie foto voor de verlichting) met levende muziek, terwijl je op normaal geluidsniveau met elkaar kon praten (ruim 200 gasten, schat ik). Wij waren er op 8 juli toen Erik van Loo (Parkheuvel) het diner verzorgde. Het diner: gazpacho komkommer (gepofte rijst, haring, oude jenever), Westlandse tomaat (diverse structuren, karnemelk, basilicum), krab (grapefruit, munt, koolrabi, witte misto), Bresse kip 1992 (ravioli, nieroogkreeftjes, bospaddenstoelen, kreeftencrèmesaus), kalfshaas (gepocheerde kalfshaas, gnocchi van Parmezaan, groene asperges) en als afsluiter aardbei (savarin, vanille ijs, krokant. Vergezeld van zes verschillende wijnen. En effe wat zeuren nog: bij de koffie smakeloze chocolade, en helaas, geen tandenstokers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *