De terreur van ‘onze’ christenen op basis van zeer archaïsche Grondwet

De Sionskerk in Urk wil haar kerkgebouw weer open stellen voor 500 bezoekers, de maximum capaciteit van het gebouw. En je gelooft het niet, maar om de risico’s te vermijden/beperken voor besmetting met corona worden jonge bezoekers (sic!) gebruikt als buffer tussen de ‘oudjes’.

Welke idioten verzinnen dat, juist in een periode waarin de jongere garde zorgt voor de toename van besmettingen. En mondkapjes, dat hoeft ook niet; en er zal minder worden gezongen. En anderhalve meter afstand; nooit van gehoord in Urk.

Het overheidsadvies is bij dit soort ‘evenementen’ maximaal 30 mensen toe te laten. Maar het kan allemaal in ons land. In Amsterdam en andere plekken in ons land worden groepen mensen met gummiknuppels en waterkanonnen uiteen geslagen omdat ze of illegaal bijeenkomen of te dicht op elkaar staan. Maar de ‘fijn-christelijken’ in onze samenleving worden beschermd door de Grondwet, en hoeven zich wettelijk helemaal niets aan te trekken van de corona-maatregelen.

De jeugd in Urk oogst vaak kritiek (drugs- en alcoholgebruik, criminaliteit, etc.). Ik heb de neiging het gezegde te gebruiken: ‘zoals de ouderen kwaken, piepen de jongen’. Met andere woorden: de horkerigheid, het totale gebrek aan empathie en respect van ouderen, weerspiegelt zich in het gedrag van jongeren in het dorp. Bidden kun je overal; daar is geen samenkomst voor nodig.

En wanneer durft de politiek de Grondwet eens aan te pakken en dit soort archaïsche uitzonderingsposities voor godsdiensten in geval van een pandemie (bijvoorbeeld) te schrappen. Of zijn de christelijken toch nog gewoon de baas?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *