De smerige oorlog in Oekraïne en de Nederlandse lafheid en huichelarij

O, wat verschrikkelijk toch wat er daar in Oekraïne allemaal gebeurt! Maar godzijdank is dat land geen lid van de EU of de Navo. Daarom Russen, schiet maar in het wilde weg, knal maar raak! Maar wee u! Wij laten dat allemaal niet over onze kant gaan. Wij sturen duizenden oude helmen en gasmaskers, ja, ook nog een paar roestige geweren.

En luistert goed: we gaan u boycotten! Niet meteen hoor. Het is hier per slot van rekening nog wat frisjes en alles is zo strak georganiseerd dat het heel veel polderen vraagt om dit ‘grote’ probleem op te lossen. Nee, mijnheer Poetin, we kunnen nog niet van dat kleine beetje Russisch gas af (nota bene slechts 3,7 procent van ons nationaal gasverbruik! Bron: de Volkskrant), waarvoor wij dan ook gaarne wat extra willen betalen.

En dat we nu maatregelen hebben genomen om uw economie te ontwrichten, reken ons dat niet te zwaar aan. Daar heeft straks natuurlijk alleen het arme gepeupel last (in uw beleving: kanonnenvoer) van, en u en uw gevulde kornuiten helemaal niet. Dankzij onze VOC-mentaliteit hebben we al jaren geleden de rode loper voor u uitgerold. Sommigen roepen zelfs dat de hele zuid-as van Amsterdam door u en uw bloedzuigers zijn betaald, daar waar een legioen van overbetaalde advocaten, notarissen en accountants u en de uwen ten dienste staan. Wel allemaal keurige ‘hollandse’ mensjes hoor, met hele strakke beroeps- en erecodes ook, die binnen onze extreem-kapitalistische Rutte-wetgeving er voor zorgen dat Russische gestolen miljarden veilig worden gestald.

En dankzij onze hoog ontwikkelde, zeer verfijnde financiële wetgeving (door het parlement goedgekeurd) zorgen wij er voor dat niemand dat geld en bezit nog maar ooit kan traceren, hoewel misschien uh, uh, uh, wel onze minister Hoekstra. Met hem moet u echt rekening houden, dat is een bijtertje. Misschien moet u ter afschrikking het privéleger van Wagnerhuurlingen van uw vriendje Prigozjin maar even langs het Binnenhof sturen. Oh, dat gaat niet, lees ik zojuist in de Volkskrant, die gaan, na een langdurige oefening in Syrië, nu naar de Donbas in Oekraïne om uw volstrekt onervaren jongenssoldaten als voorbeeld te dienen.

Maar mijnheer Poetin, maakt u zich echt geen zorgen. Ons land stuurt de belastingdienst alleen maar af om arme burgers kaal te plukken en te criminaliseren. Dat vergt hier slechts één druk op de knop van de centrale computer en tienduizenden zijn aangewezen op de bedelstaf en worden hun kinderen om die reden soms uit huis geplaatst.

U heeft desondanks toch nog zekere angst dat uw bezittingen en die van uw vrienden in beslag worden genomen? Onmogelijk, want onze privacywetgeving – sorry, daar hebt u natuurlijk nog nooit van gehoord – maakt het schier onmogelijk om zware criminelen als u aan te pakken. U bent beter beschermd dan een oud vrouwtje met een openstaande handtas met baar geld daarin, dat zich ’s avonds laat op straat begeeft.

En wat een geweldig argument hebben onze politici ons dankzij uw oorlog nu in handen gegeven; zij roepen ons op de thermostaat lager te draaien, omdat we anders mede-verantwoordelijk zijn voor de financiering van uw oorlog. Prachtig toch dat wij zo’n morele last op ons bordje krijgen en dat van politici die er – ondanks waarschuwingen voor de onbetrouwbaarheid van tsaar Poetin – verantwoordelijk waren voor de megacontracten met een man die zich toen al ontwikkelde tot dictator.

Nederland moest en zou – met de voorziene afbouw van de eigen gaswinning in Groningen – hét verdeelstation, het knooppunt van gas in West-Europa worden. We waren een soort blij dat de oud-premier van Duitsland, der Herr Gerhard Möller, de grote verkoper werd van Russisch gas werd in/aan Europa, ook al trokken een aantal van ons wel hun wenkbrauwen op…

En dank dat u zoveel Oekraïense arbeidskrachten naar ons land heeft gestuurd, zo ontzettend gezellig vind ik dat. Ze worden door ons zeer hartelijk ontvangen, want wij zijn echt een kakelvolkje. We houden van gezelligheid met wat buitenlandse, liefst witte mensen tijdens de gemeenschappelijke warme maaltijd; een moment waarop wij onze zovele meningen en visies kwijt kunnen en uitleggen dat lidmaatschap van de EU en de Navo toch écht nog een stap te ver is.

We kunnen ook zo pronken met onze gasten, alsof wij – voor de buren – echte goede christenen zijn. Ze mogen wonen in onze tweede huizen, onze tuinhuisjes, de opgeknapte schuurtjes en garages en op leegstaande zolderverdiepingen van onze vaak veel te grote woningen. Tenminste zolang wij dat dulden en uiteraard tegen een onkostenvergoeding van de rijksoverheid.

En dan kunnen we ze meteen wat beschaving bijbrengen die ze weer mee terug kunnen nemen naar Oekraïne als ze dat land weer gaan opbouwen. Want zo verschrikkelijk fout die Oekraïense keuken, baggervet ook en veel te zwaar. Nee, dat wordt vanaf heden alhier een reepje van maximaal 50 gram biologische kip, onbespoten mini-broccoli zonder zout en een toefje aardappelpuree.

En natuurlijk wordt er hier niet gerookt, omdat wij zelf niet roken, anti-rook zijn. Dus onze overspannen en nerveuze Oekraïense gasten zijn ook onmiddellijk gestopt. Dat is veel beter voor hun gezondheid, het vergroot de kans op ouder worden. Maar eerlijk gezegd kost het wel wat moeite om ze daarvan te overtuigen..

En tot slot mijnheer Poetin, als u straks de oorlog hebt verloren en uw eigen burgers niet meer te eten hebben, dan komt er uiteraard weer een nationale actie hier te lande om te helpen. Mag ik een menselijk beroep op u doen dat u nu alvast ook zelf wat opzij zet voor uw landgenoten? Of woont u tegen die tijd in China om uw vrienden aldaar te helpen Taiwan in te nemen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *