Bouwfouten en vertraging van renovatie huurwoningen Portaal in Grevenstraat

Er is nogal wat mis gegaan bij de renovatie van de eerste blok huurwoningen (1 t/m 7a) van woningbouwvereniging Portaal in de Grevenstraat (Leiden-Noord/de Camp, tussen Van der Werfstraat en Oude Vest)in Leiden. De werkzaamheden duurden veel langer dan gepland, hetgeen volgens Portaal vooral werd veroorzaakt door te laat en onvolledige aangeleverde materialen. Bovendien was in een aantal gevallen de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden onvoldoende en moesten die opnieuw worden uitgevoerd.

Inmiddels is de renovatie begonnen van het tweede blok huizen in de Grevenstraat.

In een uitgebreide ‘Nieuwsbrief’ van enkele weken geleden steekt Portaal de hand in eigen boezem en informeert bewoners van huizen die de komende jaren nog gerenoveerd moeten worden uitgebreid over verbeteringen, vooral ook op het gebied van communicatie. Want de bewoners zijn te lang in het ongewisse gelaten over oorzaak van de vertragingen, terwijl afspraken waren gemaakt over de datum van terug keren in hun opgeknapte huis. Een aantal bewoners was bijzonder onaangenaam verrast doordat pas op de valreep werd gemeld dat ze nog niet terug konden in hun huis.

Inmiddels is begonnen aan de renovatie van het tweede blok huizen in de Grevenstraat (in fasen,1 t/m 43a oneven, 2 t/m 14 even). Daarna zijn de huurhuizen van Portaal in de Druckerstraat (2 t/m 34 even en 1 t/m 21a oneven), Marendorpse Dwarsstraat (1 t/m 12) en Van der Werfstraat 62 aan de beurt.

Er is Portaal, schrijft ze zelf in de ‘Nieuwsbrief’, veel aan gelegen om het vertrouwen van de huurders (terug) te winnen. Bewoners krijgen meer keuze, onder meer over grootte van de wastafel (in de badkamer) en of ze bepaalde vensterbanken (zogeheten overzetvensterbanken) willen laten vervangen of niet. En ook in de gebruikersovereenkomst voor de wisselwoningen worden bepalingen aangepast omdat bewoners er veel kritiek op hebben.

Inmiddels is de kwestie geëvalueerd tussen aannemer, onderaannemers, Portaal en klankbordgroep en de huurders-belangenvereniging. ,,Wij hebben daarom als projectteam vertrouwen in de uitvoering en oplevering van de volgende woningen”, klinkt het heel optimistisch in de ‘Nieuwsbrief’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *