Boeven blijven vissen naar mijn creditcard-gegevens op internet

De boefjes op het world wide web blijven het maar proberen om mij op te lichten. Was het een tijdlang dat ik de meest fantastische prijzen had gewonnen (i-phones, laptops, reizen), waarvoor ik slechts een paar euro verzendkosten (via mijn creditcard) hoefde te betalen, nu sturen ze mij rekeningen voor snelheidsbekeuringen die ik nog niet betaald zou hebben.

Het ziet er allemaal heel serieus uit hoor. Briefhoofd van het ministerie van justitie; administratieve toeslagen, mogelijke boetes. Waar ze de fout ingaan is:

1. Justitie verstuurt bekeuringen nog steeds per post, en;

2. De afzender: weliswaar begint het e-mailadres met CJIB te Leeuwarden, maar dan volgt iets met ‘firenze.toscane’; vast geen ambtenaar die tijdens zijn verblijf in Florence in Italië overwerkt of zo.

En uiteraard kan ik de boete van bijna 400 euro per creditcard betalen. Daar trappen we dus niet in, maar vindingrijk zijn de oplichters wel. Omdat ik niet reageerde op een eerdere prijs (i-phone), stuurden ze mij een email dat de pakketdienst iets bij mij moest afleveren en dat ik daartoe contact moest opnemen om te voorkomen dat de levering zou worden geannuleerd. Uiteindelijk ook niks meer van gehoord.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *