Aartsleugenaar Hoekstra (VS): ,Zo waarlijk helpe mij God Almachtig!’

Ik heb mij smakelijk vermaakt, hardop gelachen zelfs, over het gedrag van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Deze man is qua leugens en bedrog en nepnieuws een volstrekte kopie van Trump, van wie hij trouwens idolaat is. ‘Helaas’ mist Pete Hoekstra, zo heet-ie, de bekwaamheid om zich uit de nesten te kunnen praten. Een kwaliteit die gifslang Trump – voor de oppervlakkige kijkers en luisteraars; zeg maar grofweg driekwart van de VS – als geen ander beheerst.

Hoekstra is een vriendje van Trump. En ‘vrienden’ betekent in de VS meestal: we hebben samen goed geld verdiend! Nu huisjesmelker Trump – maak NOOIT een megamakelaar de baas, want die ondersoort begrijpt niks van het echte leven – het voor het zeggen heeft, maakt hij zijn vriendje Hoekstra ambassadeur in Nederland. Niks toetsing van kwaliteit of inhoud.

Zo gaat dat al een paar eeuwen in dat ‘land van de onbegrensde, kapitalistische mogelijkheden’. Ik ken geen ander land waar de happy few zo de ‘eigen’ mede-burgers uitbuit en heeft uitgebuit (hypotheken, verzekeringen, ziektekosten, medicijnen, etc.)! En hoera, nieuwe kansen onder Trump: nog meer belastingvoordelen voor de superrijken. De ideologie van gelijk kansen bestaat al lang niet meer. Het land is moreel failliet. Wat ze ook graag doen, ze zweren bij alles: ,,Zo waarlijk helpe mij God Almachtig!” Heel bijbelvast ook ten gunste van de eigen portemonnee.

Hoekstra, geboren in Nederland in 1953, had in 2015 op tv gezegd dat dat Islamitische bewegingen chaos in Europa veroorzaken. In Nederland zouden no-go-zones aan de orde van de dag zijn en er waren zelfs politici verbrand. Met die uitspraken en tv-beelden geconfronteerd, ontkende hij een paar weken geleden, toen hij ambassadeur zou worden in Nederland, keihard die te hebben gedaan. Het allemaal was fake-news, verzonnen door journalisten. Bij zijn aankomst in Nederland werd hem door de Nederlandse pers het vuur na aan de schenen gelegd, maar hij weigerde te antwoorden. ,,Mijnheer Hoekstra, dit is Nederland, wij verwachten antwoorden op onze vragen”, zo riep een journalist.

Die antwoorden kwamen vrijdag, nadat de onderminister voor buitenlandse zaken van de VS hem openlijk was afgevallen. Hij zegt in De Telegraaf zich niet meer te kunnen herinneren hoe hij in 2015 tot die uitspraken is gekomen. ‘,,Ik heb landen door elkaar gehaald. Ik had het fout, en ik weet niet meer hoe het had kunnen gebeuren. Ik weet wel: het was fout.” Hoekstra, die zich afficheert als een devoot christen, bood excuses aan. Juist tegen ook deze christelijke achtergrond moet hij zich diep schamen. En, om maar weer is bij de Amerikaanse actualiteit (de geestelijke gesteldheid van Trump) te blijven: is dat chaotische brein wel toegerust voor zijn nieuwe functie. Hoeveel heeft deze aartsleugenaar in zijn leven bij elkaar verzonnen? ‘Vrienden’ zijn ze dus, Trump en Hoekstra; het geeft veel, heel veel te denken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *