Aanlokkelijke prijzen onder naam bekende bedrijven is phishing naar bankgegevens

Ik mag wel zeggen dat het dit eerste kwartaal prijzen regende: twee dure telefoons en tweeprijzige i-pads. Zalando, Lidl, Bol.com en nog een paar grote jongens wilden mij belonen (met uitzondering van Bol.com nog nooit iets bij ze gekocht). Ik hoefde slechts een bijdrage in de verzendkosten te betalen van 1,50 euro en dan zou de prijs van meer dan 1000 euro naar mij worden opgestuurd.

Dan moest ik natuurlijk wel even mijn bak- of creditcard gegevens opgeven om dat bedragje te kunnen betalen. Dan word een mens achterdochtig toch? En al helemaal als ze zo een luttel bedrag willen vangen op een prijs van ruim duizend euro! En de ‘Lidl’ had zelfs vermeld dat er in Leiden buiten mij nog vier andere prijswinnaars waren voor een i-phone: Jessica Hoofs, Herman Meijerman, Isobel Barelds en Veli Schraven. Die namen klonken mij zo on-Leids dat het voor mij daarmee vast stond dat het hier om een vorm van ‘phishing’ ging.

Ik dacht: ik breng Lidl op de hoogte van deze actie waarvoor hun logo werd gebruikt. Maar die waren helemaal niet geïnteresseerd. Hoewel Lidl niet op de hoogte was van misbruik van hun goede naam, hoefde ik de email ook niet door te sturen. Weest op uw hoede voor dit soort zeer aanlokkelijke acties. Check ook altijd even internet als u door vaak dezelfde telefoonnummers wordt gebeld die nooit een boodschap inspreken.

1 antwoord
 1. Jos Engels
  Jos Engels zegt:

  Beste Leidse Henkie,
  Vandaag, 30-11-2021 kreeg ik ook een email van Noah van de Westelaken,met een Lidl-aanbod. ” om gratis producten te ontvangen van onze online winkel. Daarom hebben we contact met u en 4 anderen in Voorburg opgenomen.” Behalve mijn naam stonden er precies dezelfde 4 andere namen bij die jij ook vermeldt (In plaats van Herman stond er bij mij Hermen). Kennelijk zijn die 4 allen binnen twee jaar verhuisd van Leiden naar Voorburg. Omdat de namen mij niks zeiden, ben ik gaan googlen. Geen van de namen kan ik plaatsen in Voorburg. Bij dat googlen kwam ik deze website tegen. Vandaar deze reactie, omdat ik het frappant vond dat de afzender zelfs niet de moeite neemt reële namen te gebruiken.

  Met vriendelijke groet,
  Jos Engels

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *